Giessenburg is een landelijk dorp, centraal gelegen in de Alblasserwaard aan het schilderachtige veenriviertje De Giessen. Van hieruit kunt U prachtige wandelingen en fietstochten maken door het oer-Hollandse landschap.

Giessenburg biedt behalve het natuurschoon en de prachtige bebouwing nog de volgende bezienswaardigheden:

De Graanbuurt
Historische inpandige winkelstraat, met diverse winkels op het gebied van Countryliving & Lifestyle. en antiek en curiosa. De winkels zijn opgetrokken uit oude bouwmaterialen en ademen de sfeer van weleer uit. In De Graanschuur kunt u op het terras aan het water of op het verwarmde binnenterras heerlijk koffie drinken en lunchen.

Het Museum Het Reghthuys geeft een beeld van Giessenburg vanaf de pre-historie tot heden.

Museum De Koperen Knop is een historisch museum gevestigd in een vroeg 17de eeuwse boerderij van het hallenhuistype. Het toont de historie van het leven van streekbewoners in de Alblasserwaard. Het museum werd in 1988 voor het publiek geopend.

Leuk om te doen is het maken van een vaartochtje over met een SAMPAN over De Giessen. De Giessen is één van de mooiste veenriviertjes in Nederland, maar nog niet ontdekt door het grote publiek. Behalve van de mooie natuur kunt U genieten van de fraaie bebouwing en prachtige tuinen aan de Giessen.

U kunt ook een kano huren of een visboot. De giessen is goed viswater waar veel soorten vis zitten bijv. snoek, brasem, voorn, bliek, paling, baars enz.

De boten worden verhuurd door De Chinese Schouw . Voor de dagvergunning om te vissen kan worden gezorgd.

In de winter als De Giessen en de andere poldervaarten bevroren zijn kunt U mooie tochten maken door het prachtige winterlandschap. Als het ijs sterk genoeg is kan de bekende Molentocht gereden worden.

 

Giessen

Tuinzicht