Vanuit Giessenburg kunnen diverse mooie tochtjes worden gemaakt naar bijvoorbeeld:

Gorinchem, Woudrichem en Slot Loevestein.

Vestingstad Gorinchem

Gorinchem is een bijzondere vestingstad aan twee rivieren: de Merwede en de Linge. De stad kent een roerig verleden en was vroeger een belangrijk centrum van visserij, markten en handel. Fraaie monumenten, waaronder de vestingwallen, zijn hiervan nog stille getuigen.
Samen met de vestingen Woudrichem en Slot Loevestein vormt Gorinchem de Vesting3hoek. Zo kunt u op één dag drie provincies bezoeken, 600 jaar geschiedenis beleven en twee rivieren bevaren rond de Hollandse Waterlinie. Met de veerdienst kunt u het historische vestingstadje Woudrichem en Slot Loevestein bezoeken. Gorinchem biedt veel leuke restaurants en andere uitgaansmogelijkheden.

Kinderdijk

Kinderdijk is beroemd om de vele molens die ook op de werelderfgoedlijst staan. Voor informatie over wandelen, fietsen, varen en activiteitenkalender:
http://www.stichting-kinderdijk.nl/FietsenAlblasserwaard

Leerdam Glasstad

Leerdam en het ambacht glasblazen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
In het Glas Centrum Leerdam kunt u de handelingen van deze kunstenaars zelf bekijken, waarbij oud-glasblazers uitleg geven over de technieken.
In het Nationaal Glas Museum aan de Linge kunt u prachtige glasobjecten bewonderen.

Schoonhoven Zilverstad

Het monumentale stadje Schoonhoven staat bekend om haar zilver. U kunt tijdens een stadswandeling van ca. 1.5 uur de historische binnenstad bekijken en de vele galeries en het Nederlands Goud-, Zilver-, en Klokkenmuseum met interessante tentoonstellingen bezoeken.

 

herten in tuiin